جستجو
Close this search box.

کشور آلمان به عنوان قطب اقتصادی اروپا و جهان و همچنین یکی از بهترین کشورهای دنیا برای زندگی، با پیشرفت‌های گسترده‌ای در زمینه صنایع گوناگون داشته توانسته شرایطی را فراهم کند که افراد از سرتاسر دنیا به منظور دریافت فرصت‌های شغلی بیشتر به این کشور مهاجرت کنند. با توجه به سیل عظیمی از متقاضیان مهاجرت کاری به آلمان، دولت این کشور اقدام به صدور تایپ‌های مختلفی از ویزای کاری مانند بلوکارت آلمان، ویزای فریلنسری، ویزای جاب آفر و مواردی از این قبیل کرده است. هرکدام از این ویزاها با توجه به نیازها و شرایط افراد می‌توانند مزایا، معایب و شرایط خاصی را داشته باشند. امروز و در این مقاله قصد داریم به صورت 0 تا 100 به معرفی انواع ویزای کاری آلمان بپردازیم. پس این مقاله را از دست ندهید و ما را تا پایان همراهی کنید.

فهرست مطالب

ویزای کاری آلمان

کشور آلمان، پیشرو در ایجاد و گسترش صنایع گوناگون مانند حمل و نقل، الکترونیک، گردشگری، فناوری اطلاعات، علوم ارتباطات، IT، علوم طبیعی، علوم پایه و …، توانسته نام خود را به عنوان کشوری رویایی برای جویندگان کار مطرح کند. از سوی دیگر، با افزایش موقعیت‌های شغلی در آلمان، این کشور با بحران کمبود نیروی کار روبرو شد و همین دلیل خوبی برای جذب نیروی کار متخصص و تازه نفس از کشورهای دیگر بود. با توجه به اینکه آلمان تا حدودی مسئولیت آموزش نیروی کار را هم بر عهده گرفت، همین موضوع موجب شد که متقاضیان کار در این کشور دوچندان شوند. افزایش متقاضی نیروی کار در آلمان، دولت این کشور را وادار به دسته بندی این مهاجران کرد و بدین صورت، تایپ‌های مختلفی از ویزای کاری آلمان شکل گرفت. در ادامه به بررسی این ویزاها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

انواع ویزای کاری آلمان

همانگونه که گفتیم، نیاز به ساماندهی متقاضیان مهاجرت کاری به آلمان دلیل خوبی شده بود تا شاهد صدور تایپ‌های مختلفی از ویزای کاری آلمان باشیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم به معرفی انواع ویزای کاری آلمان بپردازیم:

ویزای جاب آفر (Job offer visa)

این ویزا زمانی به متقاضیان اعطا می‌شود که با هدف بررسی شرایط یک پیشنهاد شغلی قصد سفر به آلمان را داشته باشند. جهت دریافت این ویزا، ارائه جاب آفر رسمی و تاییدیه کارفرمای آلمانی نیاز است تا این ویزا صادر شود. شایان ذکر است در صورتی که این قرارداد کاری منعقد شود، ارائه آن به سازمان‌های مربوطه در آلمان به منظور دریافت ویزای کار آلمان الزامی است.

بلوکارت آلمان (German Blue card)

بلوکارت، یکی از بهترین تایپ‌های ویزای کاری آلمان، نوعی مجوز 4 ساله مربوط به اقامت کاری در آلمان است که اختصاصا برای افرادی صادر می‌شود که حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی و حداقل سابقه 5 سال فعالیت جدی و حرفه‌ای در زمینه مورد نظر داشته باشند. این ویزا تنها برای افرادی صادر می‌شود که زاده خارج از اتحادیه اروپا باشند و البته یکی از شرایط اصلی و کلیدی آن است که شغلی که فرد متقاضی قصد دریافت آن را دارد، نباید به گونه‌ای باشد که یک فرد آلمانی با شرایط مشابه بتواند آن را دریافت کند. شایان ذکر است که یک سری حد و حدود نیز برای مبلغ دریافتی افراد در این فرصت‌های شغلی تعیین شده که برای مشاغل خاص این حقوق می‌بایست حداقل 44 هزار یورو  در مشاغل عادی نیز این حقوق می‌بایست حداقل 57 هزار یورو باشد.

شایان ذکر است در صورتی که افراد شغل خود را از دست بدهند، یک بازه زمانی 6 ماهه به آن‌ها فرصت داده می‌شود تا شغل جدید خود را مطابق با شرایط صدور بلوکارت معرفی کنند. در غیر این صورت ویزای کاری آن‌ها باطل شده و افراد می‌بایست آلمان را ترک کنند.

ویزای جستجوی کار (Jobseeker visa)

یکی دیگر از تایپ‌های ویزای کاری آلمان، ویزای جستجوی کار است که اجازه اقامت 6 ماه در آلمان را به متقاضیان می‌دهد تا از این طریق بتوانند شغل مورد نظر خود را بیابند و در آن مشغول شوند. اما برای دریافت این ویزا شرایط و مدارکی نیز لازم است تا به مرحله صدور برسد. در وهله اول متقاضیان می‌بایست رزومه و مدارک تحصیلی خود را ارائه داده و در کنار آن، ارائه گواهی تمکن مالی نیز لازم است تا این اطمینان خاطر به دولت آلمان داده شود که فرد متقاضی در طول اقامت در آلمان می‌تواند هزینه‌های خودی را پرداخت کرده و هزینه اضافی بر روی دوش دولت آلمان نخواهد گذاشت.

ویزای کارآموزی (Ausbildong visa)

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم، کشور آلمان مسئولیت آموزش به متقاضیان کاریابی را نیز بر عهده می‌گیرد. وجود موسسات آموزشی و فنی حرفه‌ای سطح بالا در این کشور دلیل خوبی شده تا افراد زیادی به منظور کسب مهارت‌های شغلی به این کشور مهاجرت کرده و در این دوره‌های آموزشی شرکت کنند. افرادی که موفق می‌شوند که این دوره‌ها را با موفقیت به پایان برسانند. لازم به ذکر است که در پروسه دریافت سایر تایپ‌های ویزای کاری آلمان، متقاضیان می‌بایست حداقل مدرک کارشناسی را ارائه دهند تا از این طریق بتوانند ویزای خود را دریافت کنند. اما برخلاف آن‌ها، در پروسه دریافت ویزای کارآموزی آلمان افراد می‌توانند حتی با استفاده از مدرک تحصیلی دیپلم نیز اقدام به دریافت ویزا کنند.

ویزای فریلنسری (Freelancing visa)

ویزای فریلنسری یکی از تایپ‌های ویزای کاری آلمان است که به صورت اختصاصی برای افرادی صادر می‌شود که قصد دارند به صورت مستقل کار کنند. علاوه بر این، صدور این ویزا برای افراد کارآفرین و استارت‌آپ‌های نوپا نیز امکان پذیر است تا از این طریق بتوانند در محیطی مناسب به اهداف خود فکر کنند. لازم به ذکر است که در پروسه دریافت این ویزا افراد متقاضی می‌بایست اهداف و ایده‌های خود را برای افراد مربوطه توضیح دهند تا در صورت تایید، ویزای کاری آلمان صادر شود.

ویزای انتقال درون شرکتی (ICT)

حتما می‌دانید که حتی در کشور خودمان ایران، شرکت‌های پرتعدادی هستند که به صورت بین المللی فعالیت می‌کنند و شعبه‌های آن‌ها در کشورهای مختلفی در حال فعالیت است. گاهی کارمندان این شرکت‌ها قصد دارند که در شعب دیگر این شرکت مثلا در کشور آلمان فعالیت خود را ادامه دهند. در صورت رضایت مدیران ارشد شرکت در کشور مبدا و آلمان، متقاضیان می‌توانند با ارائه رضایت نامه به افراد مربوطه در سفارت آلمان، اقدام به دریافت ویزای کاری آلمان کنند. مدت زمان اعتبار این ویزا 3 ساله است و پس از پایان این دوره می‌بایست تمدید شود.

مراحل دریافت ویزای کاری آلمان

اما دریافت ویزای کاری آلمان شامل چند مرحله است که طی کردن دقیق و بدون مشکل آن‌ها می‌تواند منجر به دریافت این ویزا شود. در این قسمت از مطلب قصد داریم به بررسی این مراحل بپردازیم. با ما همراه باشید.

یافتن شغل: در اولین مرحله افراد می‌بایست با جستجو در بسترهای کاریابی آلمانی اقدام به انتخاب شغل مد نظر خود کنند.

دریافت جاب آفر: پس از اینکه شغل مورد نظر را پیدا کردید، لازم است روزمه و شرایط خود را برای کارفرما ارسال کنید تا در صورت تایید، واجد شرایط دریافت جاب آفر باشید.

تعیین نوع ویزای کاری آلمان: با توجه به هدف خود از سفر به کشور آلمان، می‌بایست نوع ویزای کاری که قصد دریافت آن را دارید مشخص کرده و درخواست خود را ارائه دهید.

تکمیل مدارک: در گام بعد نوبت به تکمیل مدارک می‌رسد. اصلی‌ترین مدارک می‌تواند شامل مدارک هویتی داخلی و بین المللی، گواهی تمکن مالی، گواهی عدم سوء سابقه و عدم اعتیاد، مدارک تحصیلی و رزومه، جاب آفر رسمی و مواردی از این قبیل می‌باشد.

تکمیل فرم درخواست ویزا: این فرم می‌بایست از سایت سفارت آلمان دانلود شده و به صورت دقیق تکمیل شود. نگارش دقیق اهداف سفر از جمله کلیدی‌ترین موارد قابل تکمیل در این فرم است

حضور در مصاحبه دریافت ویزا: پس از موفقیت در تمامی مراحل قبل، نوبت به تعیین وقت مصاحبه در سفارت می‌شود. فراموش نکنید که به کارگیری صداقت در این مصاحبه می‌تواند تا حد زیادی به موفقیت شما در دریافت ویزای کاری آلمان کمک کند.

مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری آلمان

مدارک هویتی داخلی مانند شناسنامه و کارت کلی

پاسپورت معتبر به همراه نسخه‌های قدیمی

عکس پاسپورتی با پس زمینه سفید

بیمه مسافرتی با پوشش حداقل 30 هزار یورو

مدرک تحصیلی مطابق با نوع ویزا(ترجیحا حداقل لیسانس)

گواهی تمکن مالی

گواهی عدم سوء سابقه و عدم اعتیاد

ارائه جاب آفر  دعوتنامه از سوی کارفرمای آلمانی

گردش بانکی 6 ماه اخیر

انگیزنه نامه از مهاجرت کاری به آلمان

تکمیل دقیق و کامل فرم درخواست ویزا

هزینه صدور ویزای کاری آلمان

به طور کلی تایپ‌های مختلف ویزای کاری آلمان دارای هزینه‌های متفاوتی هستند که در این قسمت به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

ویزای جستجوی کار: 200 تا 300 یورو

بلوکارت آلمان: 100 تا 400 یورو

ویزای فریلنسری: 300 تا 500 یورو

ویزای جاب آفر: 200 تا 400 یورو

ویزای انتقال درون شرکتی: 200 تا 400 یورو

ویزای کارآموزی: 200 تا 300 یورو

شرایط تمدید ویزای کاری آلمان

طبق آمارهای اعلامی از سوی دولت آلمان، حدود 93 درصد از افرادی که ویزای کاری آلمان را دریافت کرده‌اند، پس از پایان اعتبار آن اقدام به تمدید این ویزا می‌کنند. حال چه شرایطی لازم است تا از این طریق بتوان ویزای کاری آلمان را تمدید کرد؟

  • معتبر بودن گذرنامه
  • پیشنهاد ادامه همکاری از سوی کارفرما
  • ارائه گواهی تمکن مالی
  • تمدید بیمه درمانی با پوشش سالیانه حداقل 30 هزار یورو

با ارائه این مدارک در اداره مهاجرت آلمان، می‌توانید ویزای کاری خود را با توجه نوع آن تمدید کنید.

شرایط سنی لازم برای دریافت ویزای کاری آلمان

یکی از مهم‌ترین اهداف دولت آلمان و حتی سایر کشورهای اروپایی از پذیرش نیروی کار خارجی این است که این افراد جوان و تازه نفس باشند تا بتوانند جانی تازه به چرخه اقتصاد این سرزمین دهند. به همین منظور، دولت آلمان همه تلاش خود را می‌کند تا افرادی را بپذیرد که کم‌تر از 45 سال سن دارند. البته این بدین معنا نیست که افراد بالای 45 سال شانسی برای دریافت ویزای کاری آلمان ندارند، اما اولویت با متقاضیان کمتر از 45 سال می‌باشد.

مزایای دریافت ویزای کاری آلمان

اما دریافت این ویزا می‌تواند مزایای متعددی را در پیش داشته باشد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

همانگونه که در ابتدا هم گفتیم، کشور آلمان با یکه تازی که در زمینه صنعت می‌کند توانسته فرصت‌های شغلی بسیار زیادی را به وجود بیاورد. به همین دلیل متقاضیان دریافت ویزای کاری آلمان می‌توانند موقعیت‌های شغلی زیادی را پیش روی خود ببینند و از این طریق درآمد بالایی را کسب کنند.

کشور آلمان یکی از کشورای عضو پیمان شینگن است و با دریافت اقامت آن، افراد می‌توانند ویزای شینگن را نیز دریافت کنند. دارندگان این ویزا می‌توانند به راحتی و بدون نیاز به دریافت ویزای جداگانه میان 26 کشور اروپایی جابجا شوند و از سفر خود لذت ببرند.

در صورتی که کارفرمای آلمانی از عملکرد شما رضایت داشته باشد می‌تواند نامه درخواست تمدید ویزای شما را شخصا ارسال کند تا نهایتا با رضایت شما این ویزا تمدید شود. لذا درآمد بالا و اقتصاد قوی در آلمان موجب می‌شود که افراد در حاشیه امنیت شغلی و اقتصادی قرار گیرند.

نشانی سفارت آلمان

همانگونه که دیدید در این مقاله به صورت 0 تا 100 به معرفی و بررسی ویزای کاری آلمان پرداختیم. دانستیم که این ویزا فرصتی مناسب برای افرادی است که قصد دارند به منظور دسترسی به موقعیت‌های شغلی بیشتر به آلمان سفر کنند. ضمن سپاس از همراهی شما عزیزان با ما تا پایان این مقاله، امیدواریم که مطالب ارائه شده برای شما عزیزان مفید واقع شود. موسسه مهاجرتی نوبیلیتی به صورت تخصصی در زمینه مشاوره دریافت ویزای کاری آلمان فعالیت می‌کند. لذا شما عزیزان می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با ما تماس حاصل فرمایید.

نوبیلیتی، پل شما به یک آینده بهتر

ما در گروه مشاوره حقوقی نوبیلیتی، با تیمی از کارشناسان و وکلای متخصص و  مجرب در زمینه مهاجرت و اخذ ویزای شینگن، شما را در راه رسیدن به رویاهایتان و داشتن یک زندگی ایده‌آل یاری خواهیم نمود و از ابتدا تا پایان این مسیر همراه شما خواهیم بود.

فرصت‎‌ها را از دست ندهید

جدیدترین اخبار مهاجرت و گردشگری